Условия за доставка

-ДОСТАВКА-

Доставката на поръчана чрез онлайн магазина стока се извършва с куриер. На географската територия на Република България се извършва с куриер на избраната от Вас куриерска служба. При поръчки на стока от страни членки на Европейския съюз се уточняват допълнително транспортирането, като транспортът отново е за сметка на купувача.
Време определено за поръчка
За стоки поръчани до 16.00 часа българско време - се доставят до 24 часа, За стоки поръчани след 16.00 часа българско време - се доставят до 48 часа, Посочените срокове се прилагат доколкото не противоречат на сроковете за доставка прилагани от куриера.
Преглед на стоката. Рекламации
При получаването на стоката потребителят е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по - късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция. 
В ЕС за договори, сключени след 13 юни 2014 г., имате право да се откажете от своята онлайн покупка, както и от покупки, направени извън магазин в срок от 14 дни.
Този „период на размисъл“ изтича 14 дни след получаването на стоките. Ако този период изтича през неработен ден, срокът се удължава до следващия работен ден.
За да упражните правото си на отказ, трябва недвусмислено да информирате онлайн магазина за решението си да се откажете от покупката. Можете да направите това например като добавите писмена декларация към стоките, които връщате по пощата, или като изпратите електронно съобщение. Не е достатъчно само да върнете стоките. Дистем трябва да ви върне заплатената сума в срок от 14 дни от получаването на уведомлението за отказ, но може да забави възстановяването, ако не е получил стоките или доказателство, че сте му ги изпратили. Възстановяването е само за цената на стоката, без включени транспортни разходи Връщането е за сметка на купувача.

-ВНИМАНИЕ!-
Моля, имайте предвид, че не можете да използвате стоки, които сте получили, преди да решите да се откажете от покупката. Правото на отказ съществува, за да ви позволи да разгледате продукта по същия начин както в магазин, а не за да го използвате безплатно в продължение на 14 дни.