Домашно кино с Dolby Atmos

Домашно кино с Dolby Atmos
От: admin Категория: Музика Дата на публикуване: 2014-10-07 Видяно: 2079 Коментари: 0

Dolby Atmos. Революция в звука, който завладява слуха с 360-градусова звукова картина.

Dolby Atmos е аудио стандарт, който впечатлява със своето качество и вече от няколко години е част от много кина и мултиплекси по цял свят. От компанията определят технологията като „All-Around Sound” и сега официално обявиха, че ще е достъпна и за Blu-ray плеърите.
Технологията вече се използва от популярни производители като Pioneer, Onkyo, Yamaha, Denon, Marantz и Integra и скоро ни очакват допълнителни партньорства и още повече продукти с нея на пазара. Настоящите Blu-ray ще могат да се възползват от предимствата на Dolby Atmos, но ще трябва да си купят един от новите ресийвъри на горепосочените компании. 
Dolby също така допълниха, че не всички високоговорители на пазара могат да конвертират технологията и в някои случаи също ще се наложи да инвестирате допълнително за специални, които са съвместими с Аtmos. Aудио стандартът може да обработва до 128 различни звукови канала и да ги пренасочва към до 64 високоговорителя. 
Технологията също така позволява допълнително да се добавят допълнителни обекти на екрана, което позволява на аудио инженерите да подобряват усещането на зрителите в кино салоните. Навлизането на повече Dolby Atmos устройства на пазара определено има потенциала да промени изцяло начина, по който се наслаждаваме на любимите си филми.

Тагове: music sound

Още блог теми

Оставете коментар

Код за валидация