Подобрете уеб сайта си

Подобрете уеб сайта си
От: admin Категория: Интернет Дата на публикуване: 2015-01-07 Видяно: 1399 Коментари: 0

Насоки за подобряване работата на уеб сайта Ви

1. Минимизирайте HTML, CSS и JavaScript
- Минимизирането се отнася до процеса на премахване на ненужни или излишни данни, без да засяга това как ресурсът се обработва от браузъра - например премахването на закоментиран код, премахването на неизползван код, използване на по-кратки променливи и имена на функции и т.н.

2. Оптимизирайте изображенията
- Снимките често представляват голяма част от изтеглените байтове на една страница. В резултат на това, оптимизирането на изображения често може да доведе до спестяване на байтове. Колкото по-малко байтове има за изтегляне, толкова по-бързо ще се покаже съдържанието на екрана.

3. Даване на предимство на видимото съдържание
- Ако размерът на данните е голям ще се изискват допълнителни заявки към сървъра и браузъра на потребителя. За потребители на мобилни мрежи това може да доведе до значително забавяне на зареждане на страницата. Затова е нужно първо да се даде предимство на файловете, които са нужни за изобразяването на Вашия сайт.

4. Избягване на пренасочвания от целевата страница
Пренасочванията предизвикат допълнителен цикъл и забавят показването на страниците. В най-добрия случай, всяко пренасочване ще направи една заявка към сървъра, а в най-лошия случай може да възникнат множество допълнителни заявки. В резултат на това е необходимо да се сведе до минимум използването на пренасочванията, за да се подобри ефективността на сайта.

5. Премахване на блокиращите изобразяването JavaScript и CSS от съдържанието на видимата на екрана част от страницата.
Това са ресурси, които трябва да бъдат изчакани да заредят. Това води до забавяне на видимата част от страницата. В такъв случай трябва да ги заредите асинхронно или да вградите критичните части от тях директно в HTML кода.

6. Активирайте компресирането
- Всички модерни браузъри поддържат GZIP компресия за всички HTTP заявки. Активирайте GZIP компресията, за да може да се намали времето за отговор от страна на сървъра с до 90%, което може значително да намали размера на времето за изтегляне на ресурса.

7. Възползвайте се от кеширането на браузъра
Извличането на ресурси по мрежата става бавно. Може да са необходими множество заявки между клиента и сървъра, които забавят обработката и може да се стигне до блокиране на предоставянето на съдържание. Затова е необходимо всички отговори на сървъра да бъдат кеширани. Това ще помогне да ги използвате повторно когато се наложи без да е нужно отново да се правят заявки към сървъра.

Тагове: уеб сайт web интернет

Оставете коментар

Код за валидация